Informatie voor nieuwe patiënten

Alle informatie door u aan de chiropractor verstrekt vallen onder zijn beroepsgeheim. Uw medische gegevens worden veilig opgeslagen en zijn alleen toegankelijk met uw uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

Verzekering:
De behandeling valt niet onder uw eigen risico. Als u aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat een gedeelte van de behandeling vergoed wordt.

Komt u bij de eerste afspraak alstublieft op tijd om de vragenformulieren met betrekking tot uw gezondheid in te vullen. Neemt u uw zorgpas mee en een identiteitsbewijs. Na het invullen van de papieren kunt u zich omkleden in uw ondergoed en een badjas. Slippers zijn een goed idee en neemt alstublieft een handdoek mee.

Consult:
We beginnen met een gesprek om een zo gedetailleerd mogelijk beeld van uw klachten te krijgen. We bespreken zowel oude klachten en blessures als nieuwe. We proberen een totaalplaatje te krijgen van alle voorkomende problemen in uw neuromuskuloskeletale systeem. Als dat duidelijk is beginnen we met de massagebehandeling.

Massage
Een 30-minuten durende massage dient om het lichaam warm en los te maken voor de chiropractische behandeling. Het is gebleken dat dit de behandeling bevordert. Na de massage bent u klaar voor de eerste chiropractische behandeling.

Eerste chiropractische behandeling:
De eerste behandeling kan een beetje eng zijn. Voordat de behandeling begint zal de chiropractor tot in detail de technieken die hij zal toepassen met u doornemen. De eerste behandeling is doorgaans licht zodat we vast kunnen stellen waar uw grenzen liggen. We zullen vaststellen wat werkt en wat niet helpt om u zo snel mogelijk te genezen. Geen twee patiënten krijgen precies dezelfde behandeling. De behandeling kan afhankelijk van de cliënt variëren van tapen, stretchen, Graston/Gua Sha tot chiropractische gewrichtsmanipulatie.

Goede nazorg
Na de eerste behandeling voelt u zich doorgaans slechter; vermoeid, pijn, spierpijn en een uitgeput gevoel. Na de volgende behandelingen worden de pijn en symptomen minder en ondervindt u geen hinder meer van de behandeling. Drink veel water, dit zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en de hydratatie van beschadigd weefsel. IJs, rust en ondersteuning zijn nodig om de ontsteking te stoppen. Soms is het nodig minder te werken om het herstel te bespoedigen. Oefeningen worden ook bij het proces betrokken, maar niet meteen. Eerst moet het lichaam genezen en herstellen.

Volgbehandelingen
Bij het tweede bezoek bespreken we de bevindingen van het onderzoek. We maken een behandelplan toegesneden op uw situatie en uw klachten. Dit plan wordt aangepast naar gelang uw klachten veranderen. We kijken ook naar de zorgverwachting in verband met mogelijke toekomstige complicaties. Het doel is de patiënt bewust te maken van wat we ontdekt hebben zodat hij/zij zelf de juiste beslissingen voor zijn/haar gezondheid kan maken. U krijgt de gelegenheid alle vragen te stellen die u wilt over uw behandeling, uw gezondheid enz. Instructies en zorg zal tijdens de hele behandeling worden gegeven.

In het kort:

  • Kom op tijd voor het invullen en verwerken van de formulieren
  • Neem uw zorgpas en identiteitsbewijs mee
  • Neem een handdoek, badjas en slippers mee
  • Neem röntgenfoto’s, MRI-scans en andere relevante informatie mee
  • 1e behandeling: gemiddeld 2 uur
  • 2e behandeling: gemiddeld 1,5 uur
  • 3e en volgende behandelingen: gemiddeld 1 uur
  • Drink veel water op de dag van een behandeling
  • Niet trainen na een behandeling